Blue Flower

Welkom op het Atmikes bodemvondsten submenu !

V14

Waarom deze pagina’s, andere vragen en antwoorden….

 

Het verzamelen van munten is met up’s en down’s steeds een hobby van mij geweest.

 

Enkele jaren geleden, we schrijven dan december 2006, heb ik van het vrouwtje een internetaansluiting gekregen. Met het surfen op een aantal bodemvondstenforums terecht gekomen en al vlug was mijn belangstelling voor metaaldetectie geboren. Een jaar later heb ik me dan ook zo’n piepding aangeschaft, een White’s Prizm V, die wegens tijdsgebrek in de schuur blijven liggen is.

 

Op 4 oktober 2008 was er dan die beruchte 2de zoekdag van DVVL in mijn achtertuin Hombeek, waar ik mijn eerste zwiepbewegingen maakte. Sindsdien ben ik door het virus gebeten en al moet ik zeggen dat de vondsten voorlopig nog niet veel zaaks zijn, het blijft me boeien. In de streek hier is er zeer kwistig met meststoffen rond gesprongen waardoor er op de meeste munten nog nauwelijks leesbare tekens staan.

V13a

“leeuwtjes” van 1 en 2 cent (van de periode Leopold I, Albert I en Leopold II ) in erbarmelijke staat voorlopig het meest gevonden, in de hoop ooit eens een paar mooie exemplaren te mogen vinden.

Ik wil ook dat de “muntjes” en andere ”speciale dingen” niet alleen maar in doosjes blijven liggen, daarom deze pagina’s.

Met de tijd zal het wel nodig zijn om meer subcategoriën te creëren, we zien wel. Voor de determinatie van de vondsten doe ik voornamelijk een beroep op het D V VL forum en het Nederlandse Muntenbodemvondstenforum, munten en penningen determineer ik meestal zelf tegenwoordig. Ook vraag ik aan eenieder die fouten, opmerkingen of bijkomende info betreffende bepaalde objecten of vragen heeft, mij via de webmaster te contacteren, bij voorbaat dank!

Indien je iets in metaal verloren hebt of je een leuk akkertje hebt waarop eens gezocht mag worden mag je me ook altijd contacteren.

Hendrik, 10-11-2008 & update 24-05-2014