2 Euro België Verdrag van Rome 2007

munt  munt

België

2 Euro

 Verdrag van Rome 

2007 

 

Commemorative munt ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van het Verdrag van Rome.

De 50ste verjaardag van het Verdrag van Rome zal op 25 maart 2007 gevierd worden. Het Verdrag van Rome ligt aan de basis van de Europese Economische Gemeenschap, en dus ook aan de basis van de euro in 1999, en van de invoering van de biljetten en munten in 2002.

De eurolanden, inclusief Slovenië, hebben beslist om een 2 euro commemorative munt uit te geven ter ere van deze gelegenheid.

Men is overeengekomen om de nationale zijde in alle landen gelijk te houden. De munt toont het tekenen van het verdrag door de stichtende landen. Op de achtergrond is de Piazza del Campidoglio (ontworpen door Michelangelo) afgebeeld. Daar werd op 25 maart 1957 het Verdrag getekend.

Slagaantal voor België : 5.000.000 stuks. Het opschrift op de Belgische munt is in het Latijn.

Opschrift : PACTVM ROMANVM QVINQVAGENARIVM  EUROPA/E  BELGIQUE-BELGIE-BELGIUM

Het muntmeesterteken en het muntteken bevinden zich respectievelijk links en rechts van het jaartal. Rand fijn gekarteld, randschrift 18 sterren

 

Ter info van 2 euro commemoratieve herdenkingsmunten :


Elke lidstaat van het Eurosysteem mag eens per jaar een herdenkingsmunt van €2 uitgeven. Deze munten hebben dezelfde kenmerken, eigenschappen en gemeenschappelijke zijde als de normale munten van €2. Waarin ze verschillen is het herdenkingsontwerp op de nationale zijde.
Het is uitsluitend de denominatie van €2 die mag worden gebruikt voor herdenkingsmunten. Deze munten zijn in het gehele eurogebied wettig betaalmiddel, hetgeen wil zeggen dat zij kunnen worden gebruikt en moeten worden geaccepteerd als elke andere euromunt.

 

Deze website is enkel een hobby voor ons, indien u wil kan u ons altijd steunen met een kleine donatie, u helpt al vanaf €1.