2 Euro Frankrijk 50 jaar verdrag van Rome 2007

munt munt

Frankrijk 2007

2 Euro 

50 jaar verdrag van Rome

     

 

Commemorative munt ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van het Verdrag van Rome.

De 50ste verjaardag van het Verdrag van Rome werd op 25 maart 2007 gevierd. Het Verdrag van Rome ligt aan de basis van de Europese Economische Gemeenschap, en dus ook aan de basis van de euro in 1999, en van de invoering van de biljetten en munten in 2002.

De eurolanden, inclusief Slovenië, hebben beslist om een 2 euro commemorative munt uit te geven ter ere van deze gelegenheid.

Men is overeengekomen om de nationale zijde in alle landen gelijk te houden. De munt toont het tekenen van het verdrag door de stichtende landen. Op de achtergrond is de Piazza del Campidoglio (ontworpen door Michelangelo) afgebeeld. Daar werd op 25 maart 1957 het Verdrag getekend.

Slagaantal voor Frankrijk : 9.400.000 stuks.

Het opschrift op de Franse munt is : TRAITE DE ROME 50 ANS / Europe / 2007 / REPUBLIQUE FRANÇAISE

Het muntteken (hoorn des overvloed) en het muntmeesterteken (bij) bevinden zich respectievelijk links en rechts van het jaartal.

Rand fijn gekarteld, randschrift 2 * * 2(omgekeerd) * * 2 * * 2(omgekeerd)...(6X)

 

Ter info van 2 euro commemoratieve herdenkingsmunten :


Elke lidstaat van het Eurosysteem mag eens per jaar een herdenkingsmunt van €2 uitgeven. Deze munten hebben dezelfde kenmerken, eigenschappen en gemeenschappelijke zijde als de normale munten van €2. Waarin ze verschillen is het herdenkingsontwerp op de nationale zijde.
Het is uitsluitend de denominatie van €2 die mag worden gebruikt voor herdenkingsmunten. Deze munten zijn in het gehele eurogebied wettig betaalmiddel, hetgeen wil zeggen dat zij kunnen worden gebruikt en moeten worden geaccepteerd als elke andere euromunt.

Deze website is enkel een hobby voor ons, indien u wil kan u ons altijd steunen met een kleine donatie, u helpt al vanaf €1.