Moderne imitatie van 8 Reales Cob Colombia

munt
munt
Moderne imitatie van 8 Reales Cob Colombia 1721

 

Materiaal : zilver

Grootste diameter : 43,3 mm

Dikte : 2,45 mm

Gewicht : (slechts) 24,4 gram 

Voornaamste imitatiekenmerken : te licht voor 8 reales (27,07 gram), PHILIPUS moet PHILIPPUS zijn en op de keerzijde CRA moet ARC zijn.

"Munt" zogezegd geslagen in naam van Filips V, koning van Spanje (1700-1746) de zuilen van Hercules beteken dat die niet uit Spanje komt, maar een koloniale munt zou zijn. Naast het wapenschild staat VIII ... R, dus het gaat om een stuk van 8 reales.

Volgens Krause : Colombia, colonial cob coinage (wat overeenkomt met de vorm, aangezien een cob een soort van 'halfprodukt' was, niet de vorm maar het gewicht was belangrijk) 8 reales KM#18. Het muntmerk NR komt overeen met dat van Bogota en de letters CRA met muntmeester Bueno Ventura de Arce. In Krause staan deze letters beschreven als 'ARC'. Voor een cob ziet hij er veel te mooi gefabriceerd uit. Ook het "snoeien" in bijna een perfecte 8-hoek is hoogst verdacht. Daarnaast zijn er foutjes zoals CRA i.pl.v. ARC
Het gewicht van een echte zou 27,07 gram moeten zijn, bij een zilvergehalte van 0.931

Met dank aan Bart en Figleaf van het muntenbodemvondsten-team.


Deze website is enkel een hobby voor ons, indien u wil kan u ons altijd steunen met een kleine donatie, u helpt al vanaf €1.