Gildepenning hoefsmeden & metaalbewerkers, niet gekend, z.j. ca 15de - 18de eeuw

Gildepenning hoefsmeden & metaalbewerkers, niet gekend, z.j. ca 15de - 18de eeuw Gildepenning hoefsmeden & metaalbewerkers, niet gekend, z.j. ca 15de - 18de eeuw

Fabrikant : -

Denominatie : Gilde-(?) penning van de hoef-(?) smeden, metaalbewerkers.

Productieplaats : ?.

Datum : niet gedateerd, gaande van 15de eeuw tot zelfs 18de eeuw.

Materiaal : koperlegering.

Gewogen massa : 3,22 gram.

Gemeten diameter : 23,0 mm.

Beschrijving

Voorzijde : In een dubbele parelkrans met ertussen een lauwerkrans, een achtpas met in het midden een kelk/monstrans of een aambeeld (met erop een boompje?) geflankeerd door links een wapenschild met boom(? (s'Hertogenbosch?)) en rechts een hoefijzer met opening naar onder. Onder de middelste voorstelling een vuurijzer(?). Een ingeslagen klop met "R"(?) op 12 uur en een ingeslagen klop op 6 uur met klaverblad.

Keerzijde : In een parelkrans een lang gevoet kruis met in de kwartieren telkens een pareltje met erboven een letter tussen twee ringetjes. De letters zijn S' L O I; voor Sint Elooi. In het midden en op het uiteinde van een arm van het kruis een ingeslagen klop met zespuntige ster.

Opmerkingen : Gekende penningen met S LOI variant : Oudenaarde met de tekst S LOY en een gildpenning uit Antwerpen met omschrift SINTE LOII.

Lit ref : Niet terug gevonden. 

Deze website is enkel een hobby voor ons, indien u wil kan u ons altijd steunen met een kleine donatie, u helpt al vanaf €1.